fbpx ...
החלטת ריבית (Interest Rate Decision)
איך היא משפיעה על הבורסות ברחבי העולם ותוכלו לנצל אותה לטובתכם?

מה זה החלטת ריבית (FED Interest Rate Decision)?

לקראת סופו של כל חודש, נכנס המשק כולו לכוננות. בישראל ובארה”ב, מכריז הבנק המרכזי המפקח על שיעורי הריבית. על פי החלטת הריבית בישראל עשויות לקום וליפול יוזמות רבבות והיא אחד מהמאפיינים המשמעותיים ביותר שעל משקיעים, מוסדות פיננסיים ועסקים מסחריים צריכים לקחת בחשבון על מנת להתנהל באופן מחושב.

איך החלטת ריבית משפיעה על השווקים האמריקאים והישראליים? מדוע מועדי החלטת הריבית בארה”ב הפכו לאירועים משמעותיים כל כך ובכלל? וכיצד נקבעת הריבית ומה משמעותה?

כאן ננסה לעשות סדר ולהבין יותר לעומק את אחד האלמנטים המשמעותיים ביותר בעולם הפיננסים ובהתנהלות הכלכלית של כל אחת ואחד מאתנו.

אז מהי בעצם ריבית?

רובנו ככולנו, נזדקק בשלב כזה או אחר לשירותים פיננסיים כאלו ואחרים. עסקים זקוקים לאשראי, רוכשי דירות זקוקים למשכנתאות וגורמים פרטיים ועסקיים גם יחד נעזרים פעמים רבות בהלוואות למגוון רחב של מטרות.

במובנים רבים, גם כשאנו מחזיקים עודפי כספים בחסכונות, אנו למעשה מלווים אותם לבנק, או למנפיקי ניירות הערך במקרה של רכישת מניות. בכל אחת מן העסקאות האלו, אנו מרוויחים או משלמים ריבית. מהי משמעותה אם כן?

במשפט אחד, ריבית היא עלות השימוש בכספים. אם כן, זהו למעשה הרווח השולי שנוצר על ידי עסקאות פיננסיות כגון הלוואות, הקצאות אשראי או חסכונות צוברים. כך למשל, אם שיעור הריבית עבור הלוואה של 15,000 ₪ הוא 2.4% לשנה, נצטרך להשיב בתום השנה 15,360 ₪ – 15,000 ₪ על סכום הקרן ועוד 360 ₪ המהווים 2.4% מ-15,000.

אם נרצה, זהו שכר הטרחה על שימוש בכסף שהוקצה לנו. זהו התמריץ של בעל ההון להקצות את ההלוואה עבור הלווה ולקבל בטוחות כנגד כל סיכון בהלוואה – מאי-החזר או איחורים בהחזרי הכספים ועד לכל אובדן פוטנציאלי בשל הקצאת המשאבים להלוואה במקום למטרות אחרות שעבורם ניתן היה לעשות שימוש בכסף.