המסכים בוול סטריט אדומים, אבל אנבידיה וסיסקו עולות
מאת איציק יצחקי , מעודכן ל-24/12/2025 , 15:20
מאת איציק יצחקי , מעודכן ל-24/12/2025 , 15:20
אחרי האופטימיות ששררה בשווקים בימים האחרונים, הבורסה בארצות הברית פתחה הערב את המסחר שלה באדום. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.46%, מדד הדאו ג'ונס נותר יציב ומדד S&P 500 מאבד גם הוא כ-0.5% מערכו.
הסיבה העיקרית לירידות נובעת, כך נראה, מהחששות הגוברים של המשקיעים ממיתון. חברת סיסקו טיפסה בתחילת המסחר ב-2.3% אחרי פרסומי הדו"חות האופטימיים אמש. החברה הודיעה כי החליטה לפטר 4,000 עובדים – שזה בערך 5% מכוח האדם שלה, שעומד על כ-80 אלף עובדים.
אתמול זינקה המניה, במסחר המאוחר, בשיעור של 4.1% אחרי פרסום הדו"חות. חברת ציוד המחשבים עקפה את התחזיות כשפרסמה הכנסות של 13.6 מיליארד דולר, עם רווח נקי למניה של 0.65 דולר.
חברת אנבידיה, שפרסמה אתמול דו"חות פחות מוצלחים לאחר שלב הנעילה, עולה ב-0.1%.
על פי הדו"חות אמש, לחברה נרשמו רווחים קטנים יחסית לצפוי. הרווח המתואם למניה לרבעון השלישי היה 58 סנט למניה. הוא רשם ירידה של 50% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה מהמספרים, כי ההכנסות צנחו ב-16.5% ועומדים על כ-5.9 מיליארד דולר. האנליסטים חזו הכנסות בגובה של 5.77 מיליארד וייתכן שזו הסיבה לעליות.
גם ההכנסות ממרכזי הנתונים רשמו עליה – הפעם של 31%. מנגד, ההכנסות משבבי גיימינג צנחו ב-51%. בשורה התחתונה, רווחי החברה יורדים אך המניה ממשיכה לעלות בשל אמון המשקיעים ממה שצפוי בטווח הארוך. המניה עצמה ירדה מתחילת השנה בשיעור של כ-45%.
עוד מניות שתפסו כותרות בפתיחת המסחר – אורמת הישראלית צנחה בשיעור של כמעט 9% אחרי שחברה יפנית בשם אוריקס מכרה למשקיעים שלה כ-3.7 מיליון מניות שלה, במחיר של 90 דולר למניה, נמוך ממחיר הנעילה שעמד על 100 דולר.
מניית עליבאבא מוסיפה לעלות והערב היא רשמה עליה נוספת של 7.88% בפתיחת המסחר, זאת למרות שדיווחה על הפסד נקי של כמעט 3 מיליארד דולר ברבעון האחרון.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
"*" אינדוקטור שדות חובה
"*" אינדוקטור שדות חובה
התכנים נוצרו מתוך אהבה לעולם שוק ההון והאמונה שכולנו, בלי יוצא מהכלל, צריכים להשתמש בו למטרה שלשמה הוא נועד – להשקיע את הכסף שלנו ולייצר ערך כלכלי. אבל, יחד עם זאת, מסחר בשוק ההון כרוך בסיכון ועשוי לגרום לך להפסד כספי משמעותי.
התכנים, בין אם הם בכתב ובין אם בווידאו, אינם מהווים ייעוץ או שידול להשקעה כלשהי, ואינם מתיימרים להוות תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או ניהול תיקי השקעות המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים שלך. כמו כן, החברה המנהלת את האתר ועובדיה אינם בעלי רישיון לייעוץ ו/או שיווק ו/או ניהול תיקי השקעות ואינם מספקים שירותי ייעוץ ו/או שיווק השקעות כהגדרתם בחוק – לכן, אין להסתמך על התכנים כדי לבצע השקעה כלשהי וכל הסתמכות עליהם היא על אחריותך הבלעדית.
החברות המפורסמות באתר נבדקו על ידי צוות החברה והמידע עליהן מפורסם כשירות לציבור המשקיעים והסוחרים אך אותן חברות משנות ומעדכנות את תנאיהן מעת לעת ולכן לא בטוח שהוא מעודכן. כמו כן, החברה המנהלת את האתר מרוויחה מהפניות לחברות הנ"ל ו/או מפרסומן.