עונת הדוחות בשיא שלה, עם ענקיות טכנולוגיה שמדווחות בזו אחר זו (אלפאבית ביום שלישי, מיקרוסופט ומטא (Meta) אתמול ואמזון היום אחרי שעות המסחר) ומספקות למשקיעים אינפורמציה חשובה לגבי הביצועים שלהן ומה צפוי לקרות בהמשך הדרך.
וכמו שהערכנו בתחילת השבוע, המשקיעים בעיקר שמים עין על כל מה שקשור ל-AI, והם לא אהבו את מה שהם ראו. למרות עלייה מטאורית בביקוש למוצרים ושירותים מבוססים בינה מלאכותית, ענקיות הטכנולוגיה משקיעות המון כסף כדי להקים תשתיות חדשות שיתמכו בביקוש העצום לטכנולוגיה זו.
על פי הדיווחים של מיקרוסופט ומטא, ההשקעות בבינה מלאכותית צפויות להישאר גבוהות בעתיד הנראה לעין ו"וול סטריט" לא נשארה חייבת.
המשקיעים רוצים לראות החזר מהיר יותר על סכומי העתק האלו שיוצאים ופוגעים בצורה משמעותית בשולי הרווח שלהן ושלחו את מיקרוסופט ומטא לירידות של 3.7% ו-3.1% אחרי פרסום הדוחות, למרות ששתי החברות דיווחו על הכנסות ורווחים גבוהים מהצפי.
מיקרוסופט הגדילה את ההוצאות שלה ב-5.3% לסך של 20 מיליארד דולר לרבעון הראשון וצופה שהן יגדלו אפילו יותר ברבעון השני, מטא הודיעה שההוצאות הקשורות בבינה מלאכותית צפויות לגדול משמעותית לאורך כל השנה הבאה ועדיין – החברות מתקשות לעמוד בקצב בגלל שחברות השבבים מתקשות לעמוד בביקוש המטורף. אפילו חברת השבבים AMD, שפרסמה דוחות לאחרונה, ציינה כי הביקוש לשבבים עולה על ההיצע – דבר שלמעשה מגביל את היכולת לספק את כל ההזמנות הקיימות.
חשוב לזכור שלמרות האתגר שעומד בפני ענקיות הטכנולוגיה ויצרניות השבבים, הפוטנציאל לטווח הארוך הוא מטורף. אנחנו צועדים לעבר עולם שמנוהל ברובו על ידי שימוש ב-AI או על ידי AI באופן בלעדי, והחברות שיבנו תשתית מספיק טובה יגרפו רווחים משמעותיים בעתיד על ההשקעות שלהן.
חברות איכותיות לא חושבות לטווח קצר, הן מסתכלות קדימה ומכתיבות את העתיד. מארק צוקרברג, אמר בשיחה למשקיעים במקביל לפרסום הדוחות ש"בניית תשתית זה אולי לא משהו שמשקיעים רוצים לשמוע בטווח קצר, אבל ההזדמנויות כאן גדולות מאוד".