fbpx ...
ריבית דריבית

מה זה ריבית דריבית, איך מחשבים אותה והאם היא תקפה רק בהלוואה או גם בפיקדון? הנה כל מה שצריך לדעת על אחד המושגים השכיחים בעולם הכלכלה, כולל דרך החישוב


רבים מכם נתקלו בוודאי במושג ריבית דריבית. כלומר, ריבית שצוברת ריבית. נשמע לכם מוזר? הנה כל מה שצריך לדעת על המושג השכיח בעולם הכלכלה.

מה זה ריבית דריבית?

בהגדרה הפשוטה, מדובר בריבית שצוברת ריבית נוספת. איך זה קורה? ובכן, נניח שהפקדתם סכום מסוים בפיקדון. הסכום הזה צבר ריבית חודשית, שנתית, או רב שנתית. לא משנה כמה כסף קיבתם בסוף התקופה, מה שחשוב שתדעו הוא שבתקופה הבאה סכום הריבית שתקבלו יהיה גבוה יותר. הריבית תתקבל על הקרן עצמה והריבית שנצברה עד כה.

דוגמא: הפקדתם סכום של 10,000 שקל בפיקדון כלשהו. נניח שהריבית היא 5% שנתית, בפיקדון ל-3 שנים. כמה כסף תקבלו בתום שלוש שנים? ובכן, בשנה הראשונה תקבלו 500 שקל, בשנייה כ-525 שקל (משום שאתם מקבלים ריבית על הקרן ועל הריבית בשנה הראשונה) ובשלישית – 551.25 (כלומר, ריבית על הקרן ועל הריבית של השנתיים הראשונות).

בחישוב לינארי – הייתם אמורים לקבל לאחר 3 שנים 1500 שקל. אבל לפי החישוב של ריבית דריבית יהיו לכם 1576.25 דולר, שזה קצת יותר מ-76 דולר כתוצאה מריבית דריבית.

אז כמו שהבנתם, הריבית הזאת אינה מחושבת באופן לינארי. אם חשבתם להכפיל את גובה הריבית במספר התקופות – טעיתם. כפי שתראו בהמשך, מספר התקופות הוא תמיד בחזקה. לכן מתקבל אותו רווח עליו דיברנו קודם לכן.

איך מחשבים ריבית דריבית? (כולל נוסחה)