מסחר במט“ח – כל מה שצריך לדעת
כל מה שצריך לדעת על מסחר במט"ח לפני שמתחילים. כיצד המסחר מתבצע, מה הם הגורמים המשפיעים על שוק המט"ח ובאילו כלים ניתן להשתמש במהלך המסחר.
מסחר במט“ח – כל מה שצריך לדעת
שוק ההון מלא במוצרים פיננסיים המאפשרים לכם להשקיע ולגרוף רווחי הון. מסחר במט“ח הוא אחד מהם ועל פי היקפי המסחר הוא גדול יותר מהמסחר במניות ובאגרות חוב (אג"ח). כמעט בכל תיק השקעות תוכלו למצוא רכיבים של השקעה במט“ח וישנם משקיעים הבוחרים להתמקד אך ורק במסחר במט“ח, הידוע גם בשם מסחר בפורקס.
מסחר במט“ח מאפשר לכם להשקיע כמעט בכל מטבע ואינו מוגבל למטבעות המובילים והמוכרים כמו האירו והדולר. זהו שוק ענק הפועל 24 שעות ביממה ולעולם לא עוצר. אם זיהיתם הזדמנות להשקעה במטבע של קרואטיה או במטבע של מוזמביק (כן, מסתבר שיש מקום כזה), אתם יכולים בקלי קלות להשקיע בהם. בלי צורך לצאת מהבית, הכל בעזרת המחשב. אם יש לכם סיבות הגיוניות להעריך שמטבע מסוים הולך להתחזק תוכלו להשקיע בו ולגרוף רווחים במידה והתחזיות שלכם יתממשו. אם התחזיות שלכם הן דווקא שערכו של המטבע ירד, גם כאן ניתן לגרוף רווחים בהנחה שביצעתם מכירה בחסר (שורט).
כיצד מתבצע מסחר במט“ח
הרבה אנשים מתבלבלים לגבי אופי המסחר במט“ח, חשוב להבהיר את עקרונותיו. לא מדובר על רכישת דולרים לצורך נסיעה לחו“ל, אלא על רכישה למטרת השקעה. מסחר במט“ח לא מתבצע דרך חלפנים (צ‘יינג'), הכל מתבצע מול המחשב. את הכסף שתרוויחו כמובן שתוכלו לממש ולמשוך לחשבון הבנק.
מסחר במט“ח הוא מסחר בצמדי מטבעות המבטאים את השינוי היחסי בערך המטבע זה מול זה. אם למשל אתם מאמינים, לאחר שניתחתם את השפעות המאקרו בשוק, שערך הדולר יעלה יחסית לאירו, תוכלו להשקיע בצמד מטבעות זה. אם אתם מעריכים שהערך ירד עדייו תוכלו לגרוף רווחים על סמך העיקרון של מכירה בשורט.
הגורמים המשפיעים על המסחר במט“ח
אז מה בעצם משפיע על שוק המט“ח? מהם הגורמים בשוק אשר יכולים לגרום לערכו של מטבע לעלות או לרדת? האמת שהתשובה היא די פשוטה, כל דבר יכול לגרום לתנודות קטנות או גדולות בשוק המט“ח, החל משינויים פוליטיים ועד אסונות טבע. שוק המט“ח נתון להשפעות מקומיות וגלובליות רבות. משבר קואליציוני בישראל וחשש להפלת הממשלה יכול לגרום לאי וודאות אשר מייד מתגלגלת לשוק; רעידת אדמה ביפן בעלת משמעויות כלכליות מייד יכולה לפגוע בכוחו של היין היפני; סנקציות של ארה“ב על אירן משפיעות על ערכו של המטבע האירני (בזמן כתיבת שורות אלו המטבע האירני נמצא בשפל של כל הזמנים והכלכלה שלהם קרובה לקריסה); שינוי ריבית, הסרת מגבלות סחר ועוד גורמים רבים יכולים להשפיע על המסחר במט“ח באופן חיובי או שלישי. אז כמו שאמרנו בהתחלה, כל דבר משפיע על שוק המט“ח.
מסחר במט“ח – מינוף גבוה
שוק המט“ח הוא שוק אטרקטיבי עבור משקיעים רבים, בעיקר אלו אשר סובלים ממחסור בהון. הסיבה לאטרקטיביות הגדולה של מסחר במט“ח נובעת מהמינוף הגבוה אשר קיים בשוק זה. זירות המסחר במט“ח מעניקות לסוחרים את האפשרות להשקיע סכום כסף קטן ולקבל מינוף ברמה גבוהה המאפשר להם בפועל להשקיע סכומים גדולים בהרבה (אפילו פי אלף) ממה שהשקיעו. המינוף הוא דבר חשוב מאוד במחסר במט“ח מכיוון שהשינויים בשערי המטבע הם קטנים מאוד וישנו צורך בסכום כסף גדול על מנת שהשינויים המתבטאים בפיפסים יהיו בעלי ערך משמעותי.
מסחר במט“ח בהחלט יכול להיות כיוון השקעה מתאים עבורכם, אך בטרם תמהרו לפתוח חשבון פורקס ולהתחיל להשקיע, חשוב שתכירו ותבינו את השוק. השקעה בצמדי מטבעות ללא הבנה של השוק והכוחות הפועלים בו היא פשוט הימור. סיכון תמיד קיים וגם משקיעים מנוסים מפסידים כסף, אך כאשר מבצעים ניתוחים של המצב ניתן להפחית את הסיכון בעסקאות המט“ח.
אולי יעניין אתכם גם: לימודי שוק ההון
המאמר מבוסס על נתונים גלויים לציבור אשר פרסומים בכלי התקשורת, באתרי אינטרנט ועיתונים כלכליים.
המידע המופיע במאמר אינו מכיל את כל המידע הדרוש למשקיע, אין להסתמך עליו לצורך ביצוע עסקה בני"ע / נכס פינססי.
האמור אינו מהווה תחליף לייעוץ פיננסי על-ידי גורם מוסמך