fbpx ...
בית השקעות
בית השקעות בוטיק או מעצמה פיננסית? כך תדעו לבחור את בית ההשקעות שמתאים לכם.

בית השקעות בוטיק או מעצמה פיננסית? כך תדעו איך לבחור בית השקעות שמתאים לכם.

בתי השקעות מעולים בסיפורים וביצירת רושם טוב. אתרי האינטרנט שלהם מושקעים עד הפרט הכי קטן, מלאים בסלוגנים ומשפטים שנונים שמטרתם לגרום לנו להרגיש בבית ולקבוע פגישה ידידותית (רק לכוס קפה כמובן) בה יציגו לנו את יתרונות בית ההשקעות אתו נפגשנו.

אז איך בוחרים בית השקעות מתוך כל האפשרויות המגוונות שקיימות היום? ריכזנו עבורכם את כל המידע הנחוץ על סוגי בתי השקעות לרבותיהם.

בית השקעות בוטיק

נתחיל עם ה”דובדבן שבקצפת”. בתי השקעות בוטיק הם גופים קטנים המציעים שירות אקסקלוסיבי וניהול תיקי השקעות ביחס אישי.

מספר החברות הללו בארץ עומד על כמה עשרות, היקף הנכסים המנוהלים שלהן לא עולה על כמה מאות מיליונים ובדרך כלל הם מונים צוות קטן של עד עשרה עובדים שבניהם נמצאים גם ההנהלה, גם מנהלי השקעות וגם שירות לקוחות. היתרונות והחסרונות שלהם, נעוצים ומושפעים ישירות מגודלם.

יחס אישי – צוות קטן של עובדים יוביל לכך שאיש הקשר בבית השקעות יהיה לרוב אותו אחד שמנהל את ההשקעה בפועל. כשתהיו סקרנים ויהיו לכם לדוגמה שאלות לגבי מניה שזה עתה התווספה לתיק, התשובות יהיו ענייניות, מלאות וללא קיצורי דרך.

ניהול אקסקלוסיבי מותאם לקוח – צוות קטן, משמע כמות קטנה יותר של לקוחות והכרות יותר מעמיקה ואישית עם כל לקוח. תהיו בטוחים שכשירכיבו לכם את תיק ההשקעות, יקדישו לכם את מרב תשומת הלב.

החסרונות ברורים ויובהרו יותר בחלק הבא במאמר בהם אפרט על בתי השקעות מהגדולים במדינה שלנו. כשמנהל השקעות צריך לעסוק גם בשיחות טלפון עם לקוחות, פתיחת חשבונות חדשים ובקשות להעברות כספים, אין לו כל כך הרבה זמן פנוי לעקוב אחרי שוק ההון ולבצע מחקר מעמיק כמו מחלקות האנליזה העצומות של השחקנים הגדולים.

אם תחליטו לבחור באחד, בדקו את מספר השנים בהן הוא קיים ואת ותק הצוות, אריכות ימים תעיד על צוות איכותי ולקוחות מרוצים.

מגדלי משרדים

מעצמה פיננסית – בתי השקעות גדולים

כולנו מכירים בית השקעות גדול אחד או שניים. הפנסיות שלנו, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות מנוהלות באמצעותם. היקף סך הנכסים המנוהלים בהם עולה על 500 מיליארד ש”ח (סכום צנוע) ומלבד החטיבה לניהול תיקי השקעות קיימות חטיבות נוספות כגון קרנות נאמנות, תעודות סל וחסכון לטווח ארוך שהוזכרו לעיל (פנסיה וכו’).

ניסיון ומקצועיות – עם הגודל, באה האחריות. כשגוף אחראי על כספים רבים מחובתו להעסיק את מיטב המוחות (ומספיק מהם) כדי שינתבו וינהלו את הכספים בצורה נבונה. לכל אותם בתי ההשקעות ישנן מחלקות מחקר ואנליזה גדולות, של השוק המקומי ושווקים זרים וכל תפקידן הוא לנתח מניות ונכסים פיננסיים שונים לפי ביצוע הרכישה בפועל.

עלויות נמוכות – היקף גדול של נכסים מנוהלים מאפשר לאותם גופים לגבות דמי ניהול נמוכים יותר. בנוסף, מכיוון שמנוהלים על-ידם מספר לא מבוטל של לקוחות, הבנקים דרכם מתנהלת ההשקעה משתפים פעולה וגובים עמלות מסחר (קניה ומכירה) נמוכות יותר מאלו שתשלמו אם תבחרו בחברה קטנה.

ניהול תיק באמצעות הבנק

ללא ספק אפשרות נוחה ושכיחה ביותר. הכסף שוכב בבנק, ופתאום הטלפון מצלצל מהמחלקה לניהול תיקי השקעות של הבנק שמזהים פוטנציאל רווח גדול יותר מהלקוח שלהם.

לבנק יש יתרונות, הגודל והניסיון שלו גרמו לנו לנהל את החשבון שלנו שם מלכתחילה, אבל יש כמה חסרונות בולטים. בנקים הם הגופים הפיננסיים היחידים שמותר להם לרכוש בהון העצמי שלהם ניירות ערך ובנוסף, אותו הבנק שבוחר מה לקנות ולמכור לכם בתיק – גובה גם עמלה על כך. ניגוד עניינים או לא? ניתן לכם להחליט.

מאמין שהאינפורמציה הזו תעזור לכם בהחלטה איך ואיזה בית השקעות לבחור. חברתנו עובדת עם מספר חברות לניהול תיקים ונשמח להציע לכם את האופציות האטרקטיביות ביותר שישנן כיום לניהול תיקים. לכל שאלה נוספת אתם מוזמנים ליצור אתנו קשר.

בהצלחה!