fbpx ...
מטבע ריפל (XRP)

מה קרה לריפל (XRP) בסוף שנת 2020 והאם התביעה נגד החברה הם הצד האופטימי או הצד הפסימי של המטבע? וגם: האם המוצר החדש שהשיקה ריפל לאבס יפתיע את השוק? בדיקה


מטבע הריפל הוא אחד המטבעות המוכרים לחובבי מטבעות הקריפטו. ערכו עלה וירד מאז שהושק, אבל מה שבולט במקרה שלו הוא הטכנולוגיה שעליה הוא מתבסס.

ריפל, שהקיצור שלו הוא XRP, לא מבוסס על בלוקצ’יין, כמו המטבעות הגדולים האחרים. למרות זאת, הוא עדיין נחשב למטבע מבוזר. בניגוד אליהם, הוא מבוסס על P2P. 

אם כך, למה אנשים בעצם קונים אותו? מדוע הפך הריפל למטבע זול ונגיש כל כך? איך יכול להיות שהוא מתברג בעשירייה הראשונה כבר זמן רב, אם הוא עדיין לא מבוסס על הטכנולוגיה המוכרת והאמינה ביותר על המשקיעים?

מה זה XRP?

אז בואו נתחיל מהבסיס. חשוב לדעת שהריפל (RIPPLE) הושק ב-2012 באמצעות חברת פינטק, כזו שהבסיס שלה הוא בארצות הברית, סן פרנסיסקו. החברה הזאת פיתחה רשת שמטרתה העברת תשלומים בין מוסדות פיננסיים.

המטרה הייתה לפשט את התהליך. כיום, עשרות חברות בעולם עושות שימוש בפלטפורמה שהחברה מציעה. מן הסתם, הדבר גורם גם לשימוש שכיח יותר במטבע, מה שגורם לו להישאר יציב.

הפעולה היא פשוטה: חברה או אדם מעבירים לצד השני מטבע ריפל ואותו אפשר להמיר לדולרים. האפשרות הזאת יוצרת התנהלות חדשה יחסית בנוגע להעברת מטבעות בעולם. ההעברה של ריפל היא מידית, כך שאין צורך להמתין ולראות את הכסף בחשבון מספר ימים אחר כך. בנוסף, היא מאובטחת על ידי טכנולוגיה חדשנית. יתרון נוסף הוא נושא העמלות – אם תעבירו ריפל, העמלה תהיה אפסית.