fbpx
קטי ווד (Cathie Wood)
מיהי קטי ווד, מייסדת ARK והמשקיעה האמריקאית שמשגעת את שוק ההון?

מאת מערכת INSIDERS , מעודכן ל-25/12/2022 , 12:18

צוות אנשי שוק ההון מנוסים ומקצועיים, שמשתפים פעולה במטרה לספק לכם את המידע הכי איכותי ומדויק בעולם ההשקעות.

קטי (קתרין) ווד היא משקיעה אמריקאית ומייסדת חברת ההשקעות Ark Invest. ווד, ילידת 1955, נחשבת בעיניי רבים כמשקיעה הגדולה ביותר בעולם. הסיבות לכך מגוונות אבל דבר אחד בטוח – האשה הזאת שינתה את פניו של המסחר בבורסה. כפי שתראו מיד, סיפור החיים שלה והדרך לצמרת מסקרן לא פחות מאשר של חמשת עשירי תבל.

איך הכל התחיל?

ווד נולדה בלוס אנג’לס והיא הבת הבכורה של זוג מהגרים מאירלנד. אביה שירת בצבא האירי וכמהנדס מערכות בחיל האוויר האמריקאי. בשנת 1974, ווד סיימה את לימודיה באקדמיית נוטרדאם בלוס אנג’לס, בית ספר תיכון קתולי המיועד רק לבנות. 

היא סיימה בהצטיינות תואר ראשון במדעים, עם התמחות במימון וכלכלה. אחד המרצים שלה הוא הפרופסור, הכלכלן ארתור לאפר. מאוחר יותר, הוא גם הפך למנטור שלה.

את דרכה החלה ווד דרך לאפר, שעזר לה להתקבל לתפקיד עוזרת כלכלנית בקפיטל גרופ. היא עבדה שם 3 שנים ומאוחר יותר עברה לניו יורק כדי לעבוד ככלכלנית ראשית בחברה וכן כמנהלת תיקים. בהמשך ייסדה קרן גידור בניו יורק ושימשה ככלכלנית ראשית בקרן השקעות גדולה.

תמונה מתוך אתר האינטרנט של קרן ארק www.ark-invest.com

הקפיצה הגדולה – ARK

בשנת 2014 החל המהפך הגדול בחייה. היא הקימה את ARK, חברה שקראה לה על שם ארון הברית. בשנת 2020 היא הוסיפה לצמוח כאשר נבחרה על ידי בלומברג לקרן עם “בחירת המניות הטובה ביותר”. בשנת 2021 שתי הקרנות שניהלה היו תחת רשימה 10 הגדולות ביותר בעולם תחת ניהול נשים.

ההתרסקות והתיקון

ההתרסקות החלה כאשר ווד חזתה שמניות הבנקים והייצור יאבדו את עדכן אחרי ההתאוששות ומניות הטכנולוגיה יעלו. “אנחנו נמצאים בשוק שבו הולכים שני צעדים קדימה ואחד לאחד. הצמיחה הולכת לגבור”, אמרה אז. היא השקיעה בטסלה שלא צמחה בשנה הזו וגם בביטקוין, שאיבד שליש מערכו ובחרת תוכנה שאיבדה 34 אחוז מערכה תוך 6 ימים בלבד.

הבאז סביבה החל כאשר אותם משקיעים שקיבלו 149% בשנה על הכסף שלהם, כ-500% בסך הכל מאז 2014 אז הוקמה, לא הבינו מדוע נרשמו ירידות ב-2022. אבל עבור ווד, מתברר, אין דבר שלא ניתן לתקן.

אבל עובדה: תנודתית או לא, הבאז סביב ווד המשיך כרגיל. היא הוזכרה בטוויטר יותר מרבע מיליון פעמים בשנת 2021 והתראיינה 24 פעמים בערוצים בלומברג ו-CNBC.

במרץ 2022 הגיע גם התיקון – ווד השיקה תעודת סל שמשקיעה נגד מוצר הדגל שלה עצמה וגם טיפסה מעל מחיר המוצר המקורי. המהלך הזה כונה כ”מבריק” ואת השפעתו ניתן יהיה לראות בחודשים שאחרים.

המחשבה מחוץ לקופסה לא הותירה גם את הרשת אדישה. ברשת החלו למכור חולצות עם תמונתה וברשתות החלו לכנות אותה “דודה קטי”. בדרום קוריאה היא הפכה לשם דבר כשכונתה “עץ הכסף”.

למרות זאת, במקביל לירידות, ווד קיבלה כבוד גדול כשנבחרה ל-50 היזמים, המנהיגים והמדענים הגדולים מעל גיל 50. בעשור הקרוב, מקווים בארק, תמשיך הקרן שלה להיות אחת הפופולריות בעולם.

 


 

כנראה שיעניין אותך גם

0

תגובות

הוספת תגובה

Looks good!
Looks good!
Looks good!
תגובות המפרות את תנאי השימוש והתקנון שלנו ו/או כוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון כתיבה החורג מהטעם הטוב לא יאושרו.
הגבת, השפעת!
אנחנו רק בודקים שהתגובה יכולה לתרום לשאר הגולשים ומיד מפרסמים 🙂