השבוע הקריטי של שוק ההון: אמזון, אפל, גוגל ומיקרוסופט מפרסמות דו"חות

לקראת טלטלה או מסכים ירוקים בשוק ההון? החברות הגדולות, אלה שמחזיקות במשקל של עשרות אחוזים מהנאסדק והמדדים המובילים האחרים, עומדות לפרסם את המספרים שלהן. גם פייסבוק בפנים. איך זה ישפיע על המדדים? וגם: רשימת החברות המפרסמות

מחבר המאמר:
מערכת INSIDERS

השבוע הקריטי של שוק ההון: אמזון, אפל, גוגל ומיקרוסופט מפרסמות דו"חות

לקראת טלטלה או מסכים ירוקים בשוק ההון? החברות הגדולות, אלה שמחזיקות במשקל של עשרות אחוזים מהנאסדק והמדדים המובילים האחרים, עומדות לפרסם את המספרים שלהן. גם פייסבוק בפנים. איך זה ישפיע על המדדים? וגם: רשימת החברות המפרסמות

מחבר המאמר:
מערכת INSIDERS

עונת הדוחות בארצות הברית לא מפסיקה לזמן שינויים ותנודתיות בשווקים, אבל נראה כי מה שעומד להתרחש השבוע עשוי לייצר טלטלה אמיתית. החל מהלילה (שני) לאחר שעות המסחר אמורות מספר חברות לפרסם את הדו"חות שלהן לרבעון השלישי, מה שישפיע על המסחר המאוחר ולקראת פתיחת המסחר מחר.

אחרי הפרסום של חברת טסלה, במוקד של הפרסומים נמצאות חברות הטכנולוגיה, שלהן ערך רב במדדים המובילים. בימים האחרונים עלו השערות רבות לגבי מיתון אפשרי במשק, כשההערכה היא שהמגמה בדו"חות תשפיע על כך. דו"חות חיוביים, כך נראה, ישפיעו לא רק על המיתון אלא יהוו זריקת מרץ חיובית למשקיעים במניות.

אחת הסיבות לאופטימיות קשורה לרמזים ששלח הפד בנוגע לאפשרות שהוא יאט את קצב העלאת הריבית. הדבר עשוי לבלום מעט את הסערה המתחוללת בימים אלה בשוק.

אז איזה חברות אמורות לפרסם דוחות ומי המוכרות שבניהן? ובכן, החל ממחר יפרסמו קוקה קולה, ג'נרל אלקטריק (GE), קימברלי קלארק (KMB), ויזה (V), ספוטיפיי (SPOT) וג'נרל מוטורס (GM) אבל בראש גולת הכותרת נמצאות גוגל (אלפבית, GOOG) וכמובן מיקרוסופט (MSFT). שתי האחרונות מחזיקות במשקל כבד, יותר מ-17% ממדד נאסד"ק וכמעט 10% ממדד S&P 500.

גם ביום רביעי תימשך המשך מגמת פרסום הדו"חות של החברות המוכרות. כך למשל בואינג (BA), הילטון (HLT) וגם חברת האם של הרשתות החברתיות אינסטגרם, פייסבוק וגם ווטסאפ – META. המניה רשמה ירידות חדות השנה ועדיין, מדובר במי שמחזיקה בכ-2.5% מהמדד כולו.

למי שרוצה לדייק, מטה פלטפורמס (פייסבוק) רשמה השנה ירידה של כ-61% בערכה. ב-3 החודשים האחרונים בלבד היא ירדה בשיעור של כ-23%.

בשוק מתכוננים גם ליום חמישי, אז חברות כמו מקדונלדס (MCD), מאסטרקארד (MA) וקטרפילר (CAT) יפרסמו את הדוחות שלהן, אבל בעיקר בגלל חמישי בערב. אז, אמזון (AMZN) ואפל (AAPL), שתיים מקבוצת מניות FAANG, יפרסמו דוחות.

שתי החברות יחד מחזיקות במשקל של מעל 20% מהנאסד"ק וכ-10% ממדד S&P 500. גם אינטל (INTC) תפרסם באותו לילה. בסוף השבוע החברות אקסון, קולגייט פלמוליב ואחרות יפרסמו את הדו"חות שלהן.

המסחר בארה"ב ייפתח היום, כשאתמול עלה מדד ת"א 35 כ-1%. מדד ת"א 125 עלה בשיעור של 0.7% ומדד ת"א 90 הפחית מערכו 0.1%. לעומתם, בגזרת הבנקים נרשמה עליה נאה. המדד כולו עלה בשיעור של 1.1%.

כנראה שיעניין אותך גם

בינתיים, המשקיעים אופטימיים: הנאסדק התפוצץ, וגם שני המדדים המובילים האחרים זינקו בהובלת בנק אוף אמריקה, שפרסם את הדוחות שלו. ומה קרה לטסלה לקראת פרסום הדוחות שלה?
איך קורה שחמש ענקיות הטכנולוגיה שולטות על השוק ויוצרות בידול ממנו? מה השווי שלהן, איך הן שרדו את תקופת הקורונה ומה הקשר שלהן למדד S&P 500? כל התובנות על מניות FAANG - בכתבה הבאה

"*" אינדוקטור שדות חובה

1
2
3
4
5

רוצה לסחור בבורסה עם העמלות הטובות ביותר?

4 שאלות וחסכת בעמלות

במה חשבת לסחור?

מחבר המאמר

תאריך פרסום:

24/10/2022

בודק המאמר

תאריך בדיקה אחרונה:

25/06/2026