fbpx ...

מטבע סולנה (Solana)

 

לו הייתם מקבלים את טבלת מטבעות הקריפטו הגדולים של 2021 שנה קודם, סביר להניח שהייתם מושכים בכתפיים. הייתם מסתכלים שוב ושוב ומתלבטים בעיקר לגבי מטבע אחד שמושך את תשומת הלב. 

למטבע הזה, אם תרצו לפרויקט הזה, קוראים סולנה (SOLANA). זהו מטבע שרשם תשואה מטורפת בשנה השנייה של הקורונה וגרם להלם בקרב משקיעי הקריפטו בעולם. ליתר דיוק: תשואה של 13,000% בשווי שלו, מה ששינה את פני המסחר בקריפטו בעולם.

הפרויקט האדיר הזה של סולנה מציע דבר פשוט אבל מתוחכם: רשת בלוקצ’יין מהירה מאוד. כמה מהירה? היא מסוגלת להתמודד עם כמות מטורפת של עסקאות בעלות מינימלית, משום שיש לה מנגנון שמצליח להתמודד עם זה ביעילות.

אבל איך הובילה הטכנולוגיה החדשנית לגידול כזה עצום בערך המטבע? כמה אנשים שהאמינו בו ורכשו אותו בנזיד עדשים הפכו למיליונרים? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.

תומך גם ב-NFT

אז כפי שהבנתם, הפרויקט של סולנה מהווה פיתוח אדיר לבלוקצ’יין, אבל לאלה שלא ממש מבינים בטכנולוגיה הזאת, ננסה לפשט. 

מדובר בפלטפורמה שתומכת בחוזים חכמים ויכולה גם לפתח משחקי קריפטו, לתמוך ביצירות דיגיטליות כמו NFT, להקים בורסות מבוזרות ועוד. כל זה נעשה באמצעות מערכת קוד פתוח.

הסולנה הגיעה לחיינו באפריל 2020, בדיוק בשיא הקורונה. היא נמכרה תמורת דולר אחד ליחידה. נכון לסוף 2021, שווי המטבע עומד על כ-200 דולר. 

עכשיו תחשבו לבד מה קרה לישראלי שהשקיע, למשל, 2000 דולר בלבד ברכישת המטבע באותו שלב. למקרה שלא הצלחתם לחשב, נעשה זאת עבורכם: הוא הפך למיליונר.

חשוב להדגיש כי סולנה הושק בבורסת בינאנס מיד לאחר שעלה לאוויר. תחילה הוא צנח בכ-40 אחוז, אבל מאז יולי 2020, במשך שנה, לא הפסיק לצמוח. מי שקנה את המטבע במחיר הזה, רשם רווח בהחלט מרשים.

מה קרה בסוף יולי, אתם שואלים? ובכן, בורסת FTX המוכרת החליטה להשיק בורסה מבוזרת באמצעות הבלוקצ’יין של סולנה. זה הספיק כדי לגרום למחיר לזנק ליותר מ-4.5 דולר ולגרום לכם להרוויח כמעט פי חמישה על ההשקעה שלכם, בתוך חודש אחד בלבד.

הטכנולוגיה של סולנה

הכמיהה למטבע לא מגיעה לחינם. בחברה טוענים כי מדובר ברשת הכי מהירה של הבלוקצ’יין, כזאת שמסוגלת לקלוט יותר מ-700 אלף עסקאות בשנייה.

כמובן, לא נכניס אתכם להיבטים הטכניים של העניין, אבל בגדול – כדאי לדעת שבניגוד לביטקוין ולאתריום, שעושים שימוש במה שמכונה POW (שיטת הוכחת עבודה), סולנה עושה שימוש בשני אלגוריתמים שיש מי שטוען שהם אפילו חכמים ומועילים יותר.

רוצים השוואה? רשת הביטקוין מסוגלת לבצע כיום 7 עסקאות בשנייה. רשת האתריום מסוגל לבצע 15. הסולנה, לעומתם, מסוגלת לבצע כ-60 אלף לפחות. כנראה שלא לחינם זכתה חברת סולנה לכינוי (יש האומרים כי מדובר בכינוי מוגזם) “מחסלת האתריום”.

לשם השוואה, נכון לסוף 2021 שווי השוק של סולנה עומד על 61 מיליארד דולר. הבינאנס קוין (BNB) עומד באותו זמן על 98 מיליארד. ההפרשים עדיין גדולים בין המטבע המדורג (בשלב זה) חמישי לזה המדורג שלישי, אבל על פי תחזיות רבות ההפרשים עתידים להצטמצם.

רשימה עצומה של יתרונות

על פי מפתחי המטבע, היתרונות של סולנה נמדדים בכמה אלמנטים לעומת המתחרות.

ראשית, וזה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו: לסולנה יש כבר קהילת NFT מפותחת מאוד. עליית השוק החדש גורמת ללא מעט משקיעים להיכנס פנימה ולהגדיל את ערכו של המטבע.

לא פחות חשוב: כפי שהבנתם קודם, לסולנה יש ביצועים חזקים. מאוד חזקים. היא מסוגלת לעבד יותר עסקאות בשנייה מאשר ביטקוין או אתריום ומצליחה לעלות על האחרון במספר פרמטרים.

בנוסף, הפיתוח של סולנה נעשה בשפות מוכרות, מה שמביא מפתחים רבים להצטרף במטרה לפצח את הקוד הפתוח. כל זה, כנראה, הוביל בסופו של דבר גם לתשואה מדהימה.

לצד זה, לא אחת נתקלנו גם בתלונה על עודף בריכוזיות ועל העובדה שלאתריום, למשל, יש יותר “צמתי אימות”. בתגובה לכך, SOLANA חשפה לאחרונה ממצאים שמדגישים את צריכת האנרגיה המינימלית שלה. 

לטענת החברה, העסקה המעובדת צורכת פחות אנרגיה בהשוואה לשני חיפושים בגוגל. אנחנו, הם אומרים, אחת הרשתות המהירות בביצוע עסקאות.

אז בעוד שבחברה מנסים לגנוב נתח שוק לאתריום, יש מי שטוען שהשוק עדיין מוצף במפתחים מתחרים שמסוגלים ליישם את הטכנולוגיה של סולנה. אם זה יקרה, ייתכן שבטווח הארוך נראה מטבעות אחרים צומחים לאטם, או שסולנה כבר לא תהיה מספיק אטרקטיבית.

מצד שני, בקרב קהילת הקריפטו טוענים כי ההשתכללות של תעשיית הגיימינג בעולם, יכולה לגרום לסולנה המהירה לתפוס מקום מרכזי בשולחן הזה. כך, הם מעריכים, החברה תצמח עוד יותר.

ובעוד שהמשקיעים מתעסקים בהשוואה לאתריום, דווקא המייסד של סולנה אנטולי יקובנקו אמר לאחרונה כי “אני שונא את המונח ‘מחסלת האתריום’. אין שום דרך להרוג אותו. זה לא משהו שאנחנו חושבים עליו”.

יותר ישראלים קונים Solana

גם בישראל הפך המטבע לפופולרי מאוד. כיום אפשר להמיר ביטקוין או אתריום כדי לרכוש את המטבע. אחת האפשרויות הטובות והמוכרות ביותר היא רכישה דרך בורסת בינאנס (BINANCE).

את המטבע ניתן לאחסן באמצעות 1 מ-3 דרכים: ארנק קר כמו לדג’ר או טרזור; ארנק למובייל בשם אקסודוס שממולץ על ידי החברה ונחשב למאובטח; ארנק פנטום שמומלץ על ידי סולנה ועובד כתוסף לדפדפן.

מטבע סולנה לטובת הסביבה

לפי הדוח שלה, הרשת מסוגלת להקל עוד יותר על הסביבה משום שהיא צורכת פחות אנרגיה מאשר מנגנונים אחרים לכרייה. אתר “סטטיסטה” מצא כי עסקת ביטקוין צורכת 4.222 מיליארד ג’אול (יחידת אנרגיה), מה שגורם לשימוש מוגבר באנרגיה.

בחברה ציינו כי הם עושים שימוש ביועץ אנרגיה ואקלים כדי לסייע לסביבה בעת כריית המטבע. מקור אחר דיווח כי עסקה בודדת ברשת מנצחת כ-1,800 ג’אול. לשם המחשבה: חיפוש בגוגל גוזל כ-1,000 ג’אול בלבד.

בחברה השיבו כי המטבע משתמש בכ-1,200 צמתי אימות שמסוגלים לעבד 20 מיליון עסקאות בשנה.

אם להאמין ל-SOLANA, אין שום סיבה שיתרון אנרגטי וצמיחה מטורפת שכזו לא תהפוך את המטבע לשלישי בגודלו בעולם בקרוב מאוד.

אם זה יקרה, ייתכן שאפילו מי שהשקיע בשיא צמיחתה של החברה יוכל להרוויח כסף. האמנם?

 


 

כנראה שיעניין אותך גם

0

תגובות

הוספת תגובה

Looks good!
Looks good!
Looks good!
תגובות המפרות את תנאי השימוש והתקנון שלנו ו/או כוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון כתיבה החורג מהטעם הטוב לא יאושרו.
הגבת, השפעת!
אנחנו רק בודקים שהתגובה יכולה לתרום לשאר הגולשים ומיד מפרסמים 🙂